Skip to content

Projekt “Zajednica bez nasilja” – pregled provedenih aktivnosti

Projekt “Zajednica bez nasilja” provodili smo u suradnji sa Domom za djecu i mlađe punoljetne osobe Lipik. Specifični ciljevi projekta bili su educiranje i osnaživanje odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s obiteljima u riziku i djecom i mladima izloženima nasilju, educiranje roditelja učinkovitim i odgovornim stilovima roditeljstva te osvještavanje javnosti o štetnosti nasilja nad djecom i mladima.

Edukativna predavanja radioničkog tipa za odgojno-obrazovne djelatnike provodile su naše kolegice i suradnice klinička psihologinja dr. sc. Lovorka Brajković, te klinička psihologinja mr.sc. Jasna Špoljarić. Teme radionica bile su: “Rad s teškim roditeljima“, “Rad s agresivnom djecom“, “Nasilje među djecom i mladima“, “Seksualno zlostavljanje djece i mladih“. Kako bi suradnicima Doma približili temu volonterstva i podijelili svoja iskustva u radu s volonterima, održano je i edukativno predavanje na temu “Volonterski menadžment“ kojeg su odradile stručne suradnice Siriusa magistra psihologije Sanja Bijelić i magistra sociologije Tena Šimek.
Stručni suradnici Doma također su imali priliku sudjelovati i na grupnim supervizijskim sastancima koje je provodila klinička psihologinja mr.sc. Jasna Špoljarić.
Edukativne radionice za roditelje usmjerene kompetentnom roditeljstvu i nenasilnom odgoju, provodila je psihologinja Jasminka Matić.

Kako bi obilježili „Međunarodni dan prevencije zlostavljanja djece“ (19. studeni), održali smo psihoedukativnu radionicu za djecu i mlade na temu “Samopoštovanje ili kakvi smo zapravo“ koju je vodio stručni suradnik Siriusa, magistar psihologije Danijel Bićanić te likovno-kreativne radionice na temu –”Kada bismo odrastali u svijetu bez nasilja“ koje je provodila naša suradnica, akademska slikarica Nikolina Šimunović.

Zahvaljujemo se svim djelatnicima Dječjeg doma Lipik, Osnovne škole u Lipiku i Pakracu, Centru za socijalnu skrb u Lipiku i Dječjem vrtiću Kockica na dobroj suradnji i nadamo se nastavku suradnje slijedeće godine!

20150618_135510 20150618_135525

You may also like...