Skip to content

Znam i mogu / Predavanje o društvenom poduzetništvu

Kako bi se doprinijelo zapošljivosti mladih, u sklopu projekta Znam i mogu, između ostalih, održat će se niz aktivnosti usmjerenih educiranju učenika o samozapošljavanju i poduzetništvu. Obje partnerske škole – Ekonomska škola Sisak i Srednja škola Petrinja ugostile su našu vanjsku suradnicu Andreju Rosandić, stručnjakinju u području društvenog poduzetništva, kako bi svoja znanja i iskustva vezana za ovaj oblik poslovanja podijelila s učenicima.

Tijekom interaktivnog predavanja, učenici su imali priliku naučiti koja je razlika između društvenog i tradicionalnog poduzetnika te saznali više o različitim organizacijama poslovanja i načinu na koji one sudjeluju u rješavanju ključnih socijalnih, društvenih, ekološkoh i drugih problema na lokalnoj i/li globalnoj razini. Također, kroz prikaz primjera dobre prakse, učenicima je približen način funkcioniranja različitih poslovnih modela koji osim što primjenjuju poduzetničke alate, rješavaju neka od ključnih društvenih problema.

Nakon zanimljivog interaktivnog predavanja u obje škole (09.04. u Ekonomskoj školi Sisak te 10.04. u Srednjoj školi Petrinja), od gotovo potpuno nepoznatog pojma, društveno poduzetništvo nekima od učenika možda postane model poslovanja kojim se odluče baviti u budućnosti.

 

You may also like...