Skip to content

Znam i mogu / Stvaranje poticajnog školskog okruženja – interaktivno predavanje za stručne djelatnike Ekonomske škole Sisak

U sklopu projekta Znam i mogu, osim na razvoju i unapređenju vještina i kompetencija učenika naših škola partnerica u Sisku i Petrinji, radimo i na razvoju i unapređenju vještina i kompetencija njihovih profesora i drugih stručnih djelatnika škola.

U tu svrhu, 24. travnja u Ekonomskoj školi Sisak održano je stručno usavršavanje na temu „Stvaranje poticajnog školskog okruženja“. Voditeljica, klinička psihologinja Ivana Ćosić Pregrad, kroz nekoliko tematskih cjelina (Komunikacijske vještine važne u izgradnji odnosa povjerenja, Verbalna komunikacija – cjelovite „ja“ poruke te Osobna odgovornost, odgovornost za odnos i za uradak) s profesorima i stručnim suradnicima Ekonomske škole Sisak radila je na osnaživanju njihovih kapaciteta u svakodnevnom radu s mladima na način da će ih moći poticati na daljnji razvoj kritičkog mišljenja, produkciju vlastitih ideja, međusobnu suradnju i dr.

Tijekom sudjelovanja na interaktivnom predavanju, sudionici su imali priliku osvijestiti značajke poticajnog okruženja u školi i usvojiti postupke kojima mogu unaprijediti svoju komunikaciju s učenicima te zajednički raditi na unapređenju školske klime.

You may also like...