Skip to content

Znam i mogu – radionice prenosivih vještina

U sklopu našeg projekta Znam i mogu učenici Ekonomske škole Sisak su sudjelovali u radionicama namijenjenim stjecanju i prepoznavanju prenosivih vještina u budućem poslovnom okruženju. Učenici su imali priliku usvojiti načela poslovne komunikacije kako u pisanom tako i u verbalnom obliku kao i primjerene oblike dokumenata koji se mogu koristiti u poslovnom okruženju.

Osim navedenog učenici su upoznati s načelima upravljanja vremenom, osvijestili su česte kradljivce vremena kao i načine kako planirati svoje dnevne obaveze kako bi one rezultirale primjerenih izvršenjem. Imali su prilike naučiti nekoliko načina izrade tjednih i višednevnih planova i načina monitoriranja svojih radnih aktivnosti. Isto tako, naučili su i karakteristike dobro postavljenih ciljeva koji imaju snažnu motivacijsku komponentu i mogu im pomoći da izbjegnu nagomilavanje obaveza ili odrađivanje sve u zadnji čas.

Također, učenici su tijekom provedene radionice o vještinama upravljanja karijerom bili u mogućnosti prepoznati svoje profesionalne interese i radne vrijednosti koje žele pronaći u svojem budućem radnom okruženju te su im pružene i informacije o raznim internetskim izvorima gdje mogu i dalje istraživati informacije o njihovim relevantnim osobnim karakteristikama.

You may also like...