Skip to content

Znam i mogu – aktivnosti u novoj školskoj godini

S ulaskom u novu školsku godinu nastavljaju se i aktivnosti našeg projekta Znam i mogu. Sve aktivnosti će i dalje biti namijenjeni učenicima i nastavnicima naših partnerskih organizacija Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak.

Učenici će imati prilike sudjelovati u brojnim radionicama iz područja vještina upravljanja karijerom i stjecanja i prepoznavanja prenosivih vještina. Da budemo precizniji, učenici će biti opremljeni alatima za nastup na tržištu rada poput kvalitetnog životopisa i molbe za posao. Saznat će više i o tome kako izgleda kvalitetan razgovor za posao. Za one koji žele nastaviti obrazovanje omogućit ćemo im da osvijeste svoje profesionalne interese i na temelju njih odaberu adekvatan studijski program. Navedeno će biti omogućeno kroz individualno profesionalno usmjeravanje kao i kroz radionice koje se tiču osvještavanja interesa, ključnih i prenosivih vještina.

Učenici će se upoznati i s načelima poslovne komunikacije, prepoznavanju generičkih vještina i mogućnostima njihovog korištenja u poslovnom okruženju. Nadalje, kako živimo u digitalno okruženju, učenici će se upoznati s efikasnim korištenjem IT alata u poslovnom okruženju kao i s adekvatnim korištenjem vremena.

Nadamo se da nas trenutne epidemiološke prilike neće omesti u provedbi planiranih aktivnosti i da ćemo moći uživati u novim, zajedničkim susretima s učenicima naših partnerskih škola.

Veselimo se novim aktivnostima i nadamo uspjehu u nastavku projekta Znam i mogu.

You may also like...