Skip to content

Unaprjeđenje poticajnog ozračja u udomiteljskoj obitelji – Smjernice za udomitelje i Radna bilježnica za djecu

Tijekom 2015. i 2016. godine, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Varaždin i Udrugom udomitelja „Nada“ Ivanec, provodili smo projekt „Unaprjeđenje poticajnog ozračja u udomiteljskoj obitelji“.

Projektom se nastojalo unaprijediti kompetencije udomitelja za uspješnije nošenje s teškoćama s kojima se suočavaju udomljena djeca, a koje su vezane uz proces prilagodbe na udomiteljsku obitelj, probleme u učenju i probleme pažnje, traumatske događaje, agresivno ponašanje i izgradnju identiteta koja uključuje i udomiteljski i biološku obitelj.

Kako bi se to postiglo, izradili smo dvije korisne knjižice: brošuru „Unaprjeđenje poticajnog ozračja u udomiteljskoj obitelji“ – smjernice za udomitelje te Radnu bilježnicu za udomljenu djecu „Moja životna priča“.

Brošura je podijeljena na 6 cjelina putem kojih se udomiteljima i stručnjacima nastojalo učiniti praktična stručna znanja i postupanja prema udomljenom djetetu dostupnijima i razumljivijima.

Radna bilježnica za udomljenu djecu napisana je na način koji će im pomoći da bolje upoznaju sebe i svoje interese, nauče se nositi s neugodnim osjećajima te usvoje neke nove vještine, a sadrži i savjete druge djece iz udomiteljskih obitelji.

Obje publikacije dostupne su za preuzimanje na linkovima:

1) Smjernice za udomitelje

2) Moja životna priča – Radna bilježnica za udomljenu djecu

You may also like...