Skip to content

Prvi sastanak tima u projektu Youth Job Clubs – Pilot Project in Sisak – Moslavina County

Kick “off we go” sastanak!

Krenuli smo s provođenjem našeg novog projekta .

U prostoru INFO Centra za mlade Sisak uz nazočnost predstavnika naših partnera Rehabilitacijskog centra za stres i traumu Zagreb, Proni – centra za socijalno podučavanje, Udruge Lutum, i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, podružnice Sisak održan je prvi sastanak projektnog tima gdje su dogovoreni detalji oko početka provedbe projekta.
Čeka nas puno posla, a naše buduće korisnike, mlade nezaposlene osobe, puno novih usluga u njihovoj lokalnoj zajednici s ciljem povećanja njihove zapošljivosti. Prema viđenom na sastanku, entuzijazma, stručnosti i predanosti projektnom timu ne nedostaje.fotografija 4
Kroz projekt će se razviti metodologija rada s mladima u Klubovima za zapošljavanje mladih, osnovati dva kluba u Sisku i u Glini i poticati aktivno uključivanje mladih u projekt. Tijekom prve polovice projekta (prvih 9 mjeseci provedbe projekta) uspostavit će se svi uvjeti za kasnije funkcioniranje Klubova, a u drugoj polovici projekta namjeravamo zaposliti dvije mlade osobe na mjesta voditelja Klubova. Tim osobama ćemo prethodno pružiti opsežan trening koji će ih osposobiti za vođenje Klubova. Kroz projekt ćemo pružiti podršku mladima u zapošljavanju kroz razne aktivnosti, pružanju znanja i vještina za aktivno traženje posla kao i kroz direktno angažiranje mladih nezaposlenih u radu Kluba.
Dodatne informacije o projektu ćemo i dalje kontinuirano objavljivati, a one će biti posebno relevantne za mlade s područja Sisačko-moslavačke županije.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz operativnog programa IPA – Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Siriusa – centra za psihološko savjetovanje edukaciju i istraživanje.

You may also like...