Skip to content

Projekt “Znam i mogu” – pregled provedenih aktivnosti

Projekt “Znam i mogu” provodili smo tijekom protekle školske godine u partnerstvu sa Srednjom školom u Petrinji i Ekonomskom školom u Sisku.

Učenici su mogli sudjelovati u raznolikim radionicama koje su za cilj imale osnažiti ih u procesu donošenja odluka o nastavku obrazovanja, bolje ih upoznati s konceptima profesionalnih interesa, ukazati im na važnost dobrih obrazovnih odluka i na važne čimbenike na koje moraju obratiti pažnju kod odabira fakulteta, viših škola ili neke druge vrste obrazovanja. Učenici su također dobili i informacija gdje samostalno mogu saznati više o ponudama raznih obrazovnih programa. Za one najneodlučnije osigurali smo kompletan proces profesionalnog usmjeravanja uz intervju i psihologijsko testiranje.

Osim pomoći kod samog odabira budućeg zanimanja/obrazovnog programa učenike smo “opremili” i važnim alatima u procesu traženja posla pa su tako imali priliku naučiti kako napisati dobar životopis i molbu za posao, kako istaknuti svoje prednosti za pojedino radno mjesto i time povećati šanse za pronalazak posla.

Kako bismo dodatno podržali učeničke poduzetničke potencijale omogućili smo im da “iz prve ruke” od stručnjaka iz prakse dobiju vrijedna znanja iz područja poduzetništva kroz interaktivne radionice na kojima su mogli naučiti nešto o tome kako se izrađuju poslovni planovi, gdje pronaći novac za svoj pothvate, kako upravljati poduzetničkim pothvatom te kako uspješno koristiti prodajne i prezentacijske vještine.

Kroz 16 radionica, u projektu je sudjelovalo preko 250 učenika obje škole, a kroz proces profesionalnog usmjeravanja je prošao 21 učenik obje škole.

Ovim putem se zahvaljujemo zaposlenicima škola i učenicima na izvrsnoj suradnji!

CV-životopis-640x408 P1000598

You may also like...