Skip to content

Priručnik za razvoj kompetencija pomoćnih odgajatelja, odgajatelja i udomitelja / CareComp

U rujnu ove godine završen je naš projekt CareCompCompetence Development For Carers And Educators Of Children In Foster Care In The Context Of Transition From Institutional To Community Based Care.

Projekt smo provodili u suradnji s partnerima iz Austrije (Jugend am Werk Steiermark GmbH), Rumunjske (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i Fundaţia ”Centrul Educaţional Soros”) te Mađarske (Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat), financiran je iz sredstava Europske unije, Erasmus+, a više o samom projektu možete saznati na stranici: http://www.carecomp.eu/.

Jedna od projektnih aktivnosti, bila je izrada Priručnika za razvoj kompetencija pomoćnih odgajatelja, odgajatelja i udomitelja.
Priručnik je zamišljen kao svojevrsna podrška u kontinuiranom procesu obuke odgajatelja, pomoćnih odgajatelja i udomitelja te je napokon dostupan i na hrvatskom jeziku.

Različite teme od problema i poremećaja u ponašanju, prevencije i intervencije kod burn-outa, preko suradnje i komunikacije s biološkom obitelji te traume i krize u udomiteljskim obiteljima, pa sve do poteškoća i motivacije za učenje, tu su da stručnjacima i udomiteljima pomognu pri suočavanju s izazovima koje donosi rad u području udomiteljstva.

Priručnik preuzmite klikom na link: CareComp priručnik

You may also like...