Skip to content

Radionica Motivacijski intervju u palijativnoj skrbi – Prijave u tijeku!!

 

Centar Sirius u suradnji s LiPa palijativnim timom 27.02.2016. organizira radionicu na temu Motivacijski intervju u palijativnoj skrbi.

Motivacijski intervju je poseban oblik savjetovanja kojeg provodi zdravstveni djelatnik kod bolesnika čija su ponašanja i motivacija ključna u postizanju dobre remisije bolesti i povećanju kvalitete života. Motivacijski intervju pomaže bolesniku da razmisli, ispita, otkrije i razjasni vlastite načine života kako bi unaprijedio zdravstvenu dobrobit. U motivacijskom intervjuu se surađuje s bolesnikom, sluša više nego priča, pregovara umjesto nagovara. Bolesnik sam pronalazi argumente za promjenom i sam iznalazi razloge i potrebe koje želi zadovoljiti.

Motivacijski intervju pokazuje osobito dobre rezultate kod kroničnih bolesnika i u palijativnoj skrbi. Naime, tehnike motivacijskog intervjuiranja mogu smanjiti bolesnikov otpor, ambivalentnost te podržati njegovu autonomiju. Motivacijsko intervjuiranje pomaže bolesniku da donese odluke u skladu s njegovim osobnim vrijednostima a sve u cilju povećanja i poboljšanja kvalitete njegovog života.

Radionica će se održati u SB LIPIL- TOPLICE LIPIK (Marije Terezije 13), Lipik, Konferencijska dvorana Quella.

Voditeljice radionice su Ljerka Pavković, dipl.med.teh. i dr.sc. Lovorka Brajković, klinički psiholog

Prijave i program radionice možete dobiti na email: lovorka@centar-sirius.hr ili klikom na:

Motivacijski intervju u palijativnoj skrbi- radionica

You may also like...