Skip to content

Kako objasniti djeci što je pandemija Covid-19?

 

Dragi roditelji,

Današnja svakodnevica se uvelike promijenila, svi se polako uhodavamo u nove promjene dnevnog ritma i navika zbog novonastale pandemije Covida-19. Način na koji se mi kao roditelji nosimo sa novonastalom situacijom, uvelike utječe na našu djecu. Djeca prepoznaju emocionalnu klimu u kojoj se nalaze stoga je važno razgovarati o tome kako oni doživljavaju cijelu situaciju, osjećaju li uznemirenost, strah, brigu. U ovoj situaciji jako je važno normalizirati osjećaje i prenijeti djeci poruku da će sve biti u redu i da je jako važno pridržavati se preporuka stručnjaka.

Na linku je izvrstan materijal, knjižica namijenjena djeci u dobi od 3 do 8 godina kako bi lakše razumjela što se trenutno događa, što je to korona virus, socijalna distanca i još niz drugih tema vezanih uz aktualnu situaciju. Materijal može poslužiti roditeljima, a kasnije i odgajateljima, učiteljima.

Knjižicu je prilagodila i prevela na hrvatski jezik kolegica izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić, u suradnji s autoricom knjižice Shu-Chen „Jenny“ Yen (“Something Strange Happened in My City”).

U slučaju potrebe za psihološkom podrškom, mi smo i dalje tu putem emaila: info@centar-sirius.hr te putem mobitela navedenih na našem web site-u.

You may also like...